Мікротопоніми Бережанщини та Підгаєччини з географічними термінами в основах - Лужецька, О.Б. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті проаналізовано близько 350 найменувань мікрооб’єктів названого регіону, мотивованих географічними назвами на означення орографічних, фітографічних та гідрографічних понять. Усі проаналізовані нами мікротопоніми поділяються на кілька семантичних підгруп, які реалізуються різною кількістю назв.