Структурно-семантичні особливості словотвірного гнізда з вершинним словом “море” в російській, українській і словацькій мовах - Жарко, С.Ю.; Шпітько, І.М. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
Досліджено в порівняльному аспекті словотвірні гнізда з вершинним словом “море” в російській, українській і словацькій мовах, визначено структурно-семантичні особливості словотвірних парадигм та глибину словотвірних ланцюжків, виявлено відмінності у способах творення співвідносних дериватів.