Складнопідрядні речення з приреченнєвими підрядними частинами причини - Христіанінова, Р.О. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті проаналізовано складнопідрядні речення з приреченнєвими підрядними частинами причини. Обґрунтовано виділення двох їхніх типів: власне-причинових і невласне- причинових. У кожному з цих типів виокремлено й описано їхні семантико-синтаксичні різновиди.