Граматика української говірки у світлі тексту - Делюсто, М.С. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
Статтю присвячено проблемі дослідження граматики українських діалектів. У ній представлено опис морфологічної системи окремої української говірки на базі розробленої методики її дослідження на підставі свідчень діалектних текстів, проаналізовано функціонування лексико-граматичних розрядів та граматичних категорій частин мови; встановлено центральні та периферійні морфологічні явища у діалектній системі; виявлено функціональну лакунарність як особливий маркер діалектної словозміни та схарактеризовано її типи.