Явище синонімії в мовленні представника східнослобожанської говірки (на матеріалі с. Шульгінка Старобільського району Луганської обл.) - Демчик, І.Л. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті розглянуто явище синонімії у розмовному мовленні представника східнослобожанської говірки; проаналізовано синоніми, визначено їх основні типи: семантичні, контекстуальні, стилістичні (емоційні) та абсолютні. За результатами спостережень виявлено синонімічні ряди; класифіковано їх за повнозначними частинами мови, позиційним розташуванням у контексті, тематичною групою тощо. У діалектних текстах мовної особистості досліджено стилістичні функції синонімів, а також їхню емоційно-експресивну забарвленість.