Трансцендентне як частина повсякдення українського селянина-степовика (за матеріалами етнографічних експедицій) - Білівненко, С. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
Стаття присвячена аналізові щоденного механізму співіснування елементів потойбічного та реального у житті селян Степової України. Автором пропонується висновки, що демонологічні образи є невід’ємною частиною духовності південноукраїнського селянства. Вони настільки прижилися в українській культурі, що без них ми не можемо собі уявити повсякденне життя українського селянина Степової України.