Журнал “Тризуб” у громадському й політичному житті української еміграції у Франції міжвоєнного періоду - Маврін, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
Журнал “Тризуб”, як одне з провідних політичних видань української еміграції, завданням якого була організація національно-політичного життя, задоволення культурних і наукових інтересів та інформування діаспори у Франції, виходив без перерви з жовтня 1925 року по травень 1940 року. Тижневик є важливим джерелом для вивчення громадського життя, культурно-освітньої і наукової діяльності української еміграції в міжвоєнний період, висвітлення ключових моментів життєдіяльності як українських громадських об’єднань, так і окремих осіб, що в культурній та науковій галузі досягли чималих успіхів і внесли вагомий внесок у розвиток української культури і науки.