Імовірнісні моделі для аналізу та прогнозування часових рядів - Баклан, І.В.; Степанкова, Г.А. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
Досліджені основні результати використання апарату прихованих марківських моделей для аналізу часових рядів та пов’язані з ними діаграми впливу. Розглянуті особливості використання апарату марківських ланцюжків для аналізу часових рядів та навчання марківських ланцюжків.