Стратегічний напрям — розвиток високих технологій : оптика та оптоелектроніка на сучасному етапі НТП - Соснін, О. (Вісник НАН України, 2002)
У статті обґрунтовується теза про те, що глобалізація світової економіки, розширюючи обмін технологіями і знаннями, зумовлює необхідність ретельно і виважено ставитись до національного науково-технологічного доробку для розвитку інноваційної діяльності своїх громадян.