Центр аерокосмічних досліджень Землі: десять років розвитку - Лялько, В.; Левчик, О. (Вісник НАН України, 2002)
У травні в Києві в приміщенні конференцзалу Інституту геологічних наук НАН України відбулася наукова конференція «Аерокосмічні дослідження Землі: тенденції і перспективи», присвячена 10-річчю Центру аерокосмічних досліджень Землі (ЦАКДЗ), який є підрозділом цього інституту. До конференції було приурочене розширене засідання вченої ради ЦАКДЗ. Привітання установі-ювіляру надіслали Президія НАН України, Національне космічне агентство України, Державна служба геодезії, картографії та кадастру Міністерства екології та природних ресурсів України, Генеральний штаб Збройних сил України, ДКБ «Південне», НАК «Нафтогаз України», ДП «Дніпрокосмос», численні інститути НАН України — всього 28 організацій.