Пам'ятi В. В. Немошкаленка (Вісник НАН України, 2002)
Українська наука зазнала тяжкої втрати. 25 червня на 70-му році життя помер видатний учений-металофізик, член Президії НАН України, директор Інституту металофізики ім. Г.В. Курдюмова НАН України, лауреат Державних премій СРСР, РРФСР, України в галузі науки і техніки, академічних премій ім. К.Д. Синельникова, ім. М.П. Барабашова та ім. Г.В. Курдюмова, Заслужений діяч науки і техніки України академік НАН України Володимир Володимирович Немошкаленко.