Початковий етап розміщення примусово евакуйованих забужан в Запорізькій області - Клос, А. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті розглянуто початковий етап розміщення примусово евакуйованих (за угодою між урядом УРСР і Польським комітетом національного визволення про евакуацію українського населення з території Польщі і польських громадян з території УРСР від 9 вересня 1944 р.) забужан у Запорізькій області на підставі документальних матеріалів, які охоплюють період осені-зими 1944 р.