Структура прибутків, майновий стан кліриків Волинсько-Рівненської єпархії 40 – 50-х рр. ХХ ст. - Борщевич, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
Стаття присвячена особливостям матеріального забезпечення православного духовенства Волині протягом півтора десятка післявоєнних років. Конкретизовано джерела грошових надходжень священиків, зміну їх структури, величини. Окрему увагу звернуто на фіскальні складові радянської церковної політики. У наукове використання вводяться раніше невідомі та маловідомі архівні документи і матеріали.