Азербайджансько-іранські взаємовідносини в контексті геополітичної ситуації в Каспійському регіоні - Дуднік, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті розглядаються геополітичні й геоекономічні чинники впливу на розвиток міждержавних азербайджансько-іранських відносин, зокрема азербайджанської діаспори в Ірані, ядерної програми Тегерану, енергетичної політики Баку. Показана також роль азербайджанських президентів у трансформації взаємовідносин між двома країнами.