Статичні і динамічні об’єкти в науково-історичному дослідженні - Чеканов, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті розглядається питання про місце історіографічних схем у реконструкції минулої реальності в ході науково-історичних досліджень з точки зору впливу цих схем на стабільність сприйняття об’єктів дослідження.