На шляху до створення єдиного європейського дослідницького простору - Фірстов, С.; Бордюк, Є.; Левіна, Д.; Патрах, Т.; Чернишев, Л. (Вісник НАН України, 2002)
Автори обґрунтовують актуальність створення єдиного європейського дослідницького простору і аналізують необхідні для цього передумови.