Мариністична символіка як складник алюзійності роману “Майстер корабля” Ю. Яновського - Коробкова, Н.К. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті виявлено мариністичні символи у романі “Майстер корабля” Ю. Яновського, досліджено їх семантику, яка є потужним складником інтертекстуального виміру твору, здійснено спробу простежити інтертекстуальні зв’язки на рівні епіграфа, рецепції та інтерпретації античних міфологем, тематологічному рівні.