Образ моря у творах авторів від давнини до сучасності - Третяк, М.О. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті пропонується коротко розглянути твори авторів, які торкалися тематики морської стихії від давнини до нашого часу. Розглядається твір античності “Періпл Понта Евксинського”, складений відомим римським письменником і державним діячем Флавієм Арріаном. Розглядається фундаментальна праця В. Ірвінга “Життя та подорожі Христофора Колумба”. Одним з письменників, який висвітлює військово-морську тематику, є В.Р. Паласіо та його твір “Пірати Мексиканської затоки”. Проблеми боротьби людини і стихії розглядає у своєму творі “Трудівники моря” і Віктор Гюго.