Особливості військово-морської тематики в п’єсі Є. Гришковця “Дредноути” - Бортнік, Ж.І. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті розглядаються характерні особливості військово-морської тематики в монодрамі Є. Гришковця “Дредноути”. Здійснено аналіз основних методів та прийомів, які використовує автор для передачі свого бачення проблеми та переосмислення традиційних образів мариністики.