Архетип і символ: проблеми визначення та взаємодії - Процик, І.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті розглядається еволюція поглядів на поняття архетипу та символу та їх взаємодія. Порушено питання дефініції архетипу й символу та їхній зв’язок із проблемами моделювання дійсності, функціонування в різних культурах та збереження духовності.