Концепт “водяна стихія” у релігійно-міфологічній літературі Давнього Сходу - Мороз, В.Я. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
Статтю присвячено дослідженню релігійних вірувань і міфологічних уявлень жителів Давнього Сходу, вивченню теоретичних основ їх світоглядної системи, розглянуто питання про концепт, міф, символ і знак. Звернено увагу на концептуальне відображення картини світу у релігійно-міфологічній літературі Давнього Сходу.