Прастихія води як своєрідний код поезії Волта Вітмена та Богдана-Ігоря Антонича - Дуброва, О.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті проаналізовано акватичну символіку художнього простору В. Вітмена та Б.-І. Антонича, що постала у творчості досліджуваних митців семіотично розкодованою та художньо інтерпретованою з погляду архетипіки; доведено, що варіативність та різноманітність міфосемантем водної першостихії світотворення становлять змістовно-структурну основу міфопоетичного гідроейдосу В. Вітмена та Б.-І. Антонича.