Мариністичні мотиви у творчості Г. Чупринки - Шевель, Н.О. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
Статтю присвячено розгляду творчого доробку українського поета Г Чупринки у плані використання ним морської образності та репрезентування мариністичних мотивів. Зроблено висновки щодо європеїзації поетом української поезії, зокрема через звернення до популярної на той час поетики морської стихії, проте з адаптацією до реалій української дійсності та з підпорядкуванням патріотичним настроям.