Кримінальний сюжет у морському інтер’єрі (на прикладі детективу “Чорна акула в червоній воді” С. Стеценка) - Кицак, Л.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті визначається поняття “морський інтер’єр”, простежується роль моря як рушійного образу детективного сюжету, а також досліджується значення риби-молота як одного з головних персонажів твору. Звертається увага на символіку назви твору, простежується кримінальний сюжет детективу, проводиться паралель із твором Е. Хемінгуея “Старий і море”, аналізується наявність інтер’єрної деталі у детективі та конкретизується її роль у творі.