Цінність образу символу “вода” в українській культурі - Приходченко, К.І. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
Стаття підносить актуальну проблему – показати поетичний світ образів, міфів, символів, пов’язаних з водою, водяними істотами, що тягнуться у глибини свідомого та підсвідомого, відбитих у фольклорних витворах та творах українських письменників.