Експресиви як безпосередній засіб репрезентації експресивної функції мови - Коваль, Т.Л. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті детально розглянуто особливості експресивної функції сучасної української літературної мови, проаналізовано механізми вираження експресії за допомогою різноманітних мовних засобів; виокремлено характерні риси експресивів, подано розгорнуту класифікацію засобів експресивізації на всіх мовних рівнях (фонетичному, лексичному, фразеологічному, словотвірному, морфологічному, синтаксичному, стилістичному), а також акцентовано увагу на значенні контексту для реалізації експресивної функції.