Людина і натовп: прийоми психологічного зображення в новелах М. Коцюбинського “Сміх” та “Він іде!” - Подріз, К.І. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті аналізуються соціально-психологічні мотиви імпресіоністської новелістики М. Коцюбинського на матеріалі новел “Сміх” та “Він іде!”. Визначаються авторські способи художньої реалізації психологізму.