Типология еврорегионов Украины по стадиям и степени развития - Андерсон, Н.В. (Економічні інновації, 2013)
У статті розглядається типологія єврорегіонів за різними класифікаційними ознаками. Пропонується оцінювати рівень євроінтеграційної активності прикордонних регіонів відповідно до розробленої автором типології єврорегіонів. Визначено необхідні умови ефективного функціонування єврорегіонів.