Присвячено видатному хіміку (Міжнародний науковий симпозіум з нагоди 100-річчя від дня народження академіка О. В. Кірсанова (Київ, 21-23 серпня 2002 р.)) - Лозинський, М. (Вісник НАН України, 2002)
Міжнародний симпозіум, що відбувся в Інституті органічної хімії НАН України, був приурочений до 100-ї річниці від дня народження О.В. Кірсанова (1901—1992) —всесвітньо відомого вченого в галузі хімії фосфоро- і сіркоорганічних сполук, доктора хімічних наук, професора, академіка Національної академії наук України, Заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Ленінської премії в галузі науки, лауреата Золотої медалі No 1 ім. Д.І. Менделєєва, засновника наукової школи хіміків-елементоорганіків в Україні.