Шлюб з розрахунку: український бізнес і політика - Телешун, С. (Політичний менеджмент, 2008)
Прогноз про те, що експансія бізнесу у владу одержала максимально відкриті форми в 2006 році, виявився точним. Як і питання про те, якою буде політика Президента, якими будуть шляхи розвитку України в цілому. Коли „помаранчеві” події тільки почали розвиватися, автор спрогнозував три варіанти їх розвитку. Перший (досить соціально нестабільний) – боротьба політичних і соціальних інститутів між собою із залученням внутрішніх і зовнішніх акторів. Другий – період формування базових принципів демократії та загальних правил гри. І третій – потяг до авторитаризму, спроби сконцентрувати адміністративні, правові й фінансові ресурси в одних руках.