Правляча еліта: її місце і роль в утвердженні української держави - Рудич, Ф. (Політичний менеджмент, 2008)
Проблема місця і ролі правлячої політичної еліти, політичного класу у становленні української державності останнім часом інтенсивно досліджується політичною наукою. Відбуваються круглі столи, наукові конференції. Вийшла друком низка монографічних праць [1], періодично публікуються аналітичні матеріали [2]. Безперечний інтерес у цьому плані становить часопис „Политический класс”, що виходить з 2005 року в Російській Федерації і який вміщує ґрунтовні статті із зазначеної проблематики.