Мовно-сепаратистські тенденції у політичному просторі України - Савойська, С. (Політичний менеджмент, 2008)
У статті розглядаються мовно-сепаратистські тенденції як політичне явище, обумовлене специфікою функціонування української мови як державної у регіонах, що вважаються „двомовними”. З’ясовується специфіка проявів мовно- сепаратистських рухів на сучасному етапі, уточнюється зміст і природа цього явища.