Джерела з історії населення Степової України останньої чверті XVIII століття - Бойко, П. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
В статті представлено результати евристики щодо джерел з історії населення. Робиться спроба класифікувати джерела з історії населення Степової України; виявити інформаційний потенціал описів Катеринославського намісництва.