Інформаційний потенціал абеткових списків дворян Харківського намісництва - Михайліченко, М. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті здійснено спробу дослідження інформаційного потенціалу абеткових списків дворян Харківського намісництва. Зроблено висновок про те, що ці списки є достатньо інформативними, їх інформаційний потенціал дає можливість дослідити соціальне і майнове становище місцевої еліти, особливості її шлюбної політики.