Джерела з історії зовнішньої торгівлі Південної України останньої чверті ХVІІІ – початку ХІХ ст. в державному архіві Херсонської області - Головко, Ю. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті аналізуються інформативні можливості матеріалів фондів Державного архіву Херсонської області як джерел з історії зовнішньої торгівлі Південної України останньої чверті ХVІІІ – початку ХІХ ст. Серед виявлених матеріалів представлені відомості та рапорти митних та карантинних установ, листування з приводу фінансових суперечок купецтва, імператорські укази щодо організації зовнішньої торгівлі.