Поняття “держава” в історичній науці в Україні другої половини XIX – початку XX ст. - Богдашина, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті на основі аналізу широкого кола історфографічних джерел проаналізовані головні підходи істориків того періоду до вивчення цієї категорії “держава”.