Світова урбанізація та проблеми регіонального економічного розвитку - Доленко, Л.Х.; Прокоф’єва, Г.С. (Економічні інновації, 2013)
Прискорені темпи світової урбанізації вимагають прискіпливої уваги до її наслідків. З одного боку, вона стимулює технологічні зміни, покращення якості життя, з іншого, створює негативні наслідки на довкілля, спосіб життя переселенців, зменшує сільськогосподарські угіддя, змінює традиційні форми сільського життя. В статті досліджуються позитивні та негативні наслідки цього процесу.