Образно-предметний ряд молдовських «колінд»: слов’яно-неслов’янські паралелі - Антохі, Л.І. (Слов’янський світ, 2012)
Пропонована стаття – спроба з’ясувати специфіку предметно-образного ряду молдовських «колінд» (колядок), їхню первинну утилітарну магічну функцію, семантику, ритмічну будову та віршовий розмір. Звернуто увагу на з’ясування генези молдовських «колінд», використано компаративний аналіз тем та сюжетів різдвяної вітальної молдовсько-румунської поезії.