Освітня сфера в інформаційному суспільстві - Дорогунцов, С.; Куценко, В. (Вісник НАН України, 2002)
Розкривається сутність інформаційного суспільства та роль освіти в його формуванні. Висвітлено тенденції зміни освітнього рівня населення України та регіональні відмінності. Обґрунтовані шляхи подальшого підвищення ефективності освіти в умовах інформаційного суспільства.