Біоетика — новий ступінь інтеграції природничих і гуманітарних наук - Кундієв, Ю.; Дембновецький, О.; Чащин, М.; Рудий, Р. (Вісник НАН України, 2002)
У статті порушується проблема цілеспрямованого об'єднання зусиль науковців, громадськості, усіх гілок влади для розв'язання нагальних завдань у галузі біоетики, втілення її ідей, поглядів та принципів у діяльність суспільства і свідомість кожної окремої людини. Це стане справжнім розвитком вчення В.І. Вернадського про ноосферу, яке є джерелом сучасних біоетичних принципів.