Суспільно-економічні трансформації і "осьовий час" промислового розвитку - Захарченко, В. (Вісник НАН України, 2002)
Суспільно-економічні трансформації не тільки змінюють індустріальний базис життєдіяльності суспільства, а й впливають на системно-територіальну організацію промисловості. У статті зроблена спроба встановити «осьовий час» промислового розвитку для відліку епох і періодів системно-територіальної організації промисловості.