“Полтавские епархиальные ведомости” як джерело з історії церковного життя Полтавщини в період Першої світової війни - Саранча, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
В статті розглянуто основні аспекти діяльності православної Церкви на території Полтавської губернії під час Першої світової війни за матеріалами часопису “Полтавські єпархіальні відомості”. Особливу увагу приділено благодійницькій діяльності Церкви та організації допомоги біженцям. У висновках до статті автор робить загальну схему періодизації церковного життя на Полтавщині в період Першої світової війни.