Специфіка релігійного життя південноукраїнських міських поселень другої половини ХІХ – початку ХХ ст.: статистичний аспект - Константінова, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
В статті на основі статистичних джерел простежено представництво конфесій у міському населенні Південної України. Визначені цифрові характеристики специфіки конфесійного складу городян у порівнянні з населенням повітів. При цьому простежено, яких змін зазнали зазначені вище параметри впродовж другої половини ХІХ – початку ХХ ст.