Роль та місце селянства в соціальному просторі Південної України - Приймак, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
Стаття присвячена характеристиці ролі та місця селянства в соціальному просторі Півдня України періоду ринково-капіталістичної трансформації. Вона містить аналіз статусно-рольової позиції південноукраїнського селянства в аграрному, промисловому та торгівельному кластерах. Особливу увагу автор звертає на питання позиціонування селянства до інших соціальних спільностей, спільнот та груп тогочасного суспільства.