Болгарська тема у краєзнавчих студіях В.Г. Фоменка - Пачев, С. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті проаналізовано праці запорізького краєзнавця В.Г. Фоменка з історії болгарських поселень Північного Приазов'я. Пропонується висновок, що В.Г. Фоменко зробив вагомий внесок в актуалізацію історичної болгаристики на Запоріжжі у післявоєнний період.