Понятие «город» и типологизация городов: проблемы соотношения при определении даты возникновения городских поселений - Кайсарова, Ж.; Бабюх, В. (Регіональна історія України, 2013)
Стаття представляє авторські рефлексії щодо різних підходів та критеріїв визначення поняття "місто" і проблем датування початків міської культури.