Економіко-філософські аспекти людського капіталу - Поплавська, Ж.; Поплавський, В. (Вісник НАН України, 2002)
Автори розвивають постулат про те, що людський капітал, який реалізується передусім через інтелектуальну працю, є результатом інвестицій у знання, професійну підготовку, підвищення кваліфікації працівників. У статті окреслюється коло завдань, які мають бути вирішені у державі для якнайповнішого використання інтелекту нації.