Ім'я, яке назавжди залишиться в історії науки - Шпак, А. (Вісник НАН України, 2002)
25 червня 2002 року назавжди залишиться останньою датою у біографії члена Президії НАН України, директора Інституту металофізики ім. Г.В. Курдюмова академіка НАН України Володимира Володимировича Немошкаленка. Наша наука втратила вченого світового масштабу, талановитого організатора досліджень у галузі металофізики, яскравого представника української інтелігенції. Він помер на 70-му році життя, залишивши нам у спадок свій величезний науковий доробок, свої ідеї і задуми…