Эквивалентность двумерных многоленточных автоматов - Григорян, А.А.; Шукурян, С.К. (Кибернетика и системный анализ, 2008)
Розглянуто проблему еквівалентності багатострічкових автоматів з багатовимірними стрічками, в яких рух головок монотонний у всіх напрямках (рух у зворотному напрямку неможливий). Доведено розв’язність спеціального випадку проблеми, коли розмірність стрічок менше або дорівнює двом.