Порождение корневых функционалов системы полиномов - Сейфуллин, Т.Р. (Кибернетика и системный анализ, 2008)
Кореневий функціонал є лінійним функціоналом на кільці поліномів, що анулює ідеал поліномів. Поняття кореневого функціонала є узагальненням поняття кореня на випадок кратних коренів. Для системи (n - 1) поліномів від n змінних розглянуто білінійну операцію породження кореневих функціоналів, що дозволяє за двома кореневими функціоналами будувати третій.